В Баварските Алпи лидерите на страните от Г-7 изпратиха знак

...
В Баварските Алпи лидерите на страните от Г-7 изпратиха знак
Коментари Харесай

Лидерите на страните от Г-7 демонстрираха единство в подкрепата си за Украйна


В Баварските Алпи водачите на страните от Г-7 изпратиха знак за единение. Именно сигналът, че са дружно в решенията си беше изключително значим за водачите, потвърждава го и общата им фотография пред небезизвестната скамейка, на която преди 7 години се снимаха и тогавашният немски канцлер Ангела Меркел и американският президент Барак Обама.

Клубът на седемте богати демокрации показва единение в поддръжката си за Украйна и желае да помогне на страната за възобновяване и след края на войната.

„ Нуждаем се от " План Маршал " за Украйна. Тoй би трябвало да бъде добре плануван и развъртян, това е наша цел ", сподели кацлерът Олаф Шолц.

„ Русия не може и не би трябвало да печели. Нашата поддръжка за Украйна и нашите наказания против Русия ще останат в действие, до момента в който е належащо “, съобщи Еманюел Макрон.

Лидерите се договориха за спомагателни 4,3 милиарда евро, с цел да подкрепят най-засегнатите от световната рецесия с глада.

Канцлерът Шолц съумя да притегли останалите водачи и към своята концепция за интернационален " климатичен клуб ", който да се стреми за понижаване на излъчванията на парникови газове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР