В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират

...
В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират
Коментари Харесай

Румънски ченгета дойдоха на пазят Банско

В Банско дойдоха командированите от Румъния служители на реда, които ще патрулират дружно с българските си сътрудници през зимния туристически сезон.

Смесените екипи ще реализират патрулно-постова активност за запазване на публичния ред за времето от 21 декември 2023 година до 26 март 2024 година. Утвърдената към този момент процедура за взаимно наблюдаване ще бъде в интерес на задграничните туристи в Банско, като наличието на румънските полицейски чиновници ще способства за спокойствието на туристите от двете страни.

На територията на РУ-Банско, РУ-Разлог и РУ-Гоце Делчев са командировани полицейски чиновници от други районни ръководства на ОДМВР-Благоевград, както и чиновници на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", които взаимно с сътрудниците си от бранш „ Пътна полиция " при ОДМВР-Благоевград ще реализират надзор на пътното придвижване и защитата на публичния ред и сигурността на жителите. Засилено полицейско наличие ще има на входно-изходните артерии водещи от и към Разложката долина, както и курортните селища в нея. Допълнителни сили ще има в гр. Банско на местата с висока централизация на хора - на началната въжен превоз станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР