В България въображението ни достигна всякакви висоти. Това каза Надежда

...
В България въображението ни достигна всякакви висоти. Това каза Надежда
Коментари Харесай

Нейнски за Гешев: Какво ще донесе той на българския политически живот?

В България въображението ни доближи всевъзможни висоти. Това сподели Надежда Нейнски във връзка с политическата поръчка на някогашния основен прокурор Иван Гешев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Въпросът е какъв брой хора ще припознаят Гешев като опция, притежател на новото и какво той ще донесе в българския политически живот. Предстои да разберем какво има поради. Ваккум в политиката има, само че дали е той е индивидът, който ще го запълни. Аз не считам, че е подобен и че може да предложи нещо, което не сме видяли. Чух неговата поръчка, почудих за какво това, което дава обещание не го е направил преди, уточни Нейнски.

Тя разяснява и избирането на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността основен прокурор.

" Тук въпросът не е личностен. Когато приказваме за правосъдна промяна не се изчерпва с това да се смени един човек с различен. Няма по какъв начин да вършим едни и същи неща и да чакаме друг резултат. Висшият правосъден съвет (ВСС) избра този основен прокурор (Иван Гешев), по-късно същият Висш съдебен съвет изиска оставката му и в този момент отново това Висш съдебен съвет избира негов заместител като се пробва да ни убеди, че нещо ще се промени. Ако желаеме правосъдна промяна би трябвало да се направи смяна в Закона за правосъдната власт и смяна на разпоредбите за избор на Висш съдебен съвет. Трябва да се избере нов Висш правосъден съвет, който да избере основен прокурор, който да е персона, която да дава отговор на упованията на обществото за разделяне на управляващите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР