В България цените на бензина и дизела пряко следват пазарната

...
В България цените на бензина и дизела пряко следват пазарната
Коментари Харесай

Цените на горивата у нас следвали пазарната динамика

В България цените на бензина и дизела директно следват пазарната динамичност и придвижванията на цените в страните към страната. " Нямаме повишаване по решение на държавното управление през август, когато хората пътуват ", сподели през вчерашния ден пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Богдан Богданов. 
Според последните данни на уеб страницата fuelo.net за месец цената на пpoпaн-бyтaнa се е вдигнала с близо 34%, което се дължи главно на връщането на акциза върху това гориво от 1 август. Така литър се продава за 1,16 лева
На база цената на петрола пpи бeнзинa A95 мeceчнoтo пocкъпвaнe е 7,36% и междинната цена е 2,78 лева зa литъp. Стойността на дизела се е повишила с 10% и приблизително е 2,76 лева зa литъp.
От началото на юни цената на петрола вид брент върви съвсем непрекъснато нагоре, като при приблизително 76,14 $ за барел в края на юни, в този момент е 86,89 $, което е растеж от малко над 14%. Неотдавна от Българската петролна и газова асоциация оповестиха, че цените на горивата са следвали тези на петрола в известно забавяне, поради предстоящо поевтиняване, което не се е случило. По-ясна наклонност на къде ще се двигат те се чака през есента.
Преди ден Богданов разгласи нов директорски съвет на Държавната консулидационна компания. Досегашните шефове, назначени от предния министър Никола Стоянов, са освободени. Предстои новото управлението да бъде вписано в Търговския указател. Елена Болтанджиева е новият ръководител на борда на ДКК, Иван Зангочев е член на борда и изпълнителен шеф. Останалите членове на борда са Десислава Чалъмова, Венелин Шъков и Николай Желязков. 
" Аз персонално избрах тези хора в управлението на ДКК. Аз съм специалист, считам, че и екипът на ДКК би трябвало да е от специалисти ", уточни Богданов. Екипът, който в този момент поема ДКК, е краткотраен, като в границите на шест месеца ще се направи конкурс за нов екип, който да поеме ръководството на компанията, изясни Богданов.
Мислим за преструктуриране на ДКК, разгласи през вчерашния ден министърът.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР