В България театралното винаги е било силно, пише балканският кореспондент

...
В България театралното винаги е било силно, пише балканският кореспондент
Коментари Харесай

Der Standard: Никой не вярва, че Гинка купува ЧЕЗ



В България театралното постоянно е било мощно, написа балканският сътрудник на австрийския вестник „ Дер Щандард “ Маркус Бернат в репортаж за договорката, при която пазарджишката бизнес дама Гинка Върбакова от Пазарджик купува активите на ЧЕЗ в България.

Според Бернат Върбакова просто прикрива договорка на олигарсите в България, хората, които действително управляват стопанската система и политиката в страната.

Авторът написа, че публично фамилната компания на Върбакова купува ЧЕЗ, само че никой в България не има вяра на това.

Цитиран е неизвестен австрийски предприемач, който споделя: „ Човек си мисли, че е свършило, и след това още веднъж се случва нещо. Нищо не сте разбрали. "

„ Цената на електрическата енергия е политическа тематика в страна, където болшинството от хората са станали по-бедни от участието в Европейски Съюз насетне - 23 на 100 от българите съгласно последното изследване за 2016 година живеят под линията на бедността, а през 2008 година са били 21%. " От икономическия напредък огромна част от българите не получават нищо, " а " по-голямата част от над 2 млн. пенсионери в страната претърпяват единствено с помощта на зеленчуковите си градини и благодарение на децата си ", написа още Бернат.

Според него отдръпването от ЧЕЗ от България е неприятен сигнал, а някогашен шеф на българското отделение на чешката компания споделя, че явно нещо в страната не е наред.

Цитиран е някогашният министър на правораздаването Христо Иванов, който споделя, че министър председателят „ Борисов е доразвил властовия модел от времето на Живков в " бюрократичен хайлайф, който знае по какъв начин да обслужва властовия уред и който имитира придържането към законите, само че следва лична логичност ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР