В България няма достатъчно механизми за контрол на цените, за

...
В България няма достатъчно механизми за контрол на цените, за
Коментари Харесай

Явор Гечев за цените: В България има надценки от 50 до 100 процента

В България няма задоволително механизми за надзор на цените, за това ги сътворяваме, съобщи земеделският министър Явор Гечев в студиото на Би Ти Ви.

Според него в България цялата система на търговията с харни е аномална и не прилична на никоя друга по света . Той даде образец с цената на млякото, която доближава до магазинната мрежа на цена 1,60-1,80 лева за литър и се продава на 3,60.

" Структурата в българската магазинна мрежа не наподобява на никоя друга. Тоест тук има аномалии по цялата система, в която сякаш този път доста от играчите на пазара прекалиха и не схванаха, че прекалиха. "

В четвъртък Министерският съвет регистрира, че са направени над 1000 инспекции на разнообразни институции , които засекли стотици нарушавания и нелоялни практики и заприказва за подозрения за " голословно високи облаги при храните ".
 И какво откриха инспекциите на цените, пита КНСБ
И какво откриха инспекциите на цените, пита КНСБ

Синдикатът упорства институциите и регулаторните органи да подхващат съответни ограничения

" Мисля че умерено цените в магазините мрежи могат да бъдат свалени с 20, даже 30% на някои от продуктите, само че не за сметка на производителя. Може да се качват цените при снабдители с 5 до 10% на избрани артикули, тъй като сега към този момент реагират цените.

В деня, който направихме конференцията, в каталозите на редица от магазините те бяха с 25% отстъпка. Същевременно обаче бяха отправени молби по този начин да кажем от разнообразни вериги на доставки, към производителите да сложат цените с 15% по-ниски. Накъде още да ги смъкват ", разяснява земеделският министър.
 Законно комерсиалните вериги ни удряли в джоба
Законно комерсиалните вериги ни удряли в джоба

Властта продължава с мониторинга и ще образова потребителя, който купувал от заблуда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР