В България има два свята на бизнеса. Единият е иновативен,

...
В България има два свята на бизнеса. Единият е иновативен,
Коментари Харесай

Терзиев зове всички да се гордеем и подкрепим свързаните с него фирми, които ще вземат милиони по ПВУ

„ В България има два свята на бизнеса. Единият е новаторски, който се състезава на световния пазар и създава търсени артикули. Бизнес, който взема решение същински проблеми. Вторият тип е бизнесът, който пораства единствено поради близостта си до страната. Тук значимото е не каква добавена стойност произвеждаш, а с кого играеш карти и тенис. Този е бизнесът, който усвоява, а резултати няма “.

Това изяснява в профила си във Facebook кандидат-кметът на София Васил Терзиев.

Той написа това в отговор на новината, че компании, свързани с него и сегашните ръководещи, са измежду спечелилите милиони от Плана за възобновяване.

31 август 2023, 14:41

Фирми, свързани с ръководещите, измежду спечелилите милиони от Плана за възобновяване

„ От години работя за развиването на новаторски бизнес в България, който освен да основава работни места, само че и да слага България на международната карта като място, където нововъведенията са вероятни. Инвестирал съм в над 100 софтуерни компании и съм подкрепял фантазиите на хиляди младежи с хрумвания. И всичко това с персонални пари, доста работа и старания, без дейна помощ от страната. За първи път български компании получават Печат за високи достижения (Seal of Excellence) – единствено 17 в конкуренция с над 5000 на европейско равнище. Всичко това се случва доста преди да сме в днешната политическа обстановка – преди повече от 2 години. За да получат това финансиране, всички новаторски компании са минали през извънредно прецизната селекция на централизираната европейска стратегия European Innovation Council (EIC) с оценители от целия свят. За страдание към момента липсва систематичност и стратегическо мислене на национално равнище, с цел да имаме повече компании, финансирани от EIC. По тази причина България е на едно от последните места по брой финансирани компании за развойна активност. За страдание България е и последната страна в Европа (заради забавянията по ПВУ), която дава това финансиране “, неудовлетворен е той.

Терзиев поздрави фирмите с плановете с милионите „ за постигнатото от тях “.

„ Само мога да се гордея, че по някакъв метод съм подкрепял техните старания и България е на международната карта с нововъведения и положителни практики. Нека всички ние се гордеем с съумелите хора, с бизнесмените с хрумвания и храброст. Нека им дадем нашата поддръжка и като общество и като страна “, зове претендент кметът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР