В България фъстъченото масло не се радва на особена почит.

...
В България фъстъченото масло не се радва на особена почит.
Коментари Харесай

Здравословни ползи от фъстъчено масло

В България фъстъченото масло не се радва на особена респект. Всеки от нас обаче е чувал какъв брой е известно то в Съединени американски щати. Там съвсем всеки диетолог го предлага като неделима час от дневното меню и здравословна храна за всяка диета за намаляване.

Фъстъченото масло е относително нов тип храна. Днес Съединени американски щати е страната с най-голямо произвеждане и експорт на фъстъци и фъстъчени артикули.

То е с много висока цена. Северна Америка годишно харчи над 8 милиарда $ за фъстъци и производни от тях артикули. Те се радват на сходна респект напълно справедливо – във фъстъченото масло се откриват голям брой потребни съставки.

Консумацията му носи минерали, като магнезий, протеини и мононенаситени мазнини. Освен това този артикул е доста засищащ и може да се влага както в солени, по този начин и в сладки произведения – отлично допълнение към всяко ядене.

В маслото от фъстъци има масленост най-малко 50%. Останалите 50 % са въглехидрати, нишки, протеини и вода. Това го прави по-различно от другите, напълно маслени артикули, като краве масло и маргарин.

Фъстъченото масло, с изключение на с усет, радва и с някои диетични прерогативи. То е с по-високо наличие на протеини от останалите артикули за мазане. Освен това в него има и други съставки, като фибри и въглехидрати. Те дават сила на тялото.

В най-честия случай, фъстъченото масло се употребява с самун, който е безпаричен на мазнини. По този метод се получава уравновесен банкет сред мазнини и въглехидрати.

 Фъстъчено Масло

Основната съставна част във фъстъченото масло е ресвератролът. Това съставлява натурален растителен антибиотик, който пази от нездравословни гъбички и бактерии.

Молекулата му противодейства на рака, стареенето, има противовирусни и противовъзпалителни свойства. Освен това пази нервната система. Доказано е още, че ресвератролът понижава неприятния и усилва положителният холестерол.

Има няколко типа фъстъчено масло. Ето кои са те:

Сурово фъстъчено масло – Слабо рафинирано, с цел да резервира оптималната част от витамините си. В него няма диря от нездравословни трансмазнини, само че процесите на повреждане са доста бързи.

Рафинирано фъстъчено масло – Това е най-масово употребяваното. То е по-бедно на витамини, само че е и по-устойчиво. Лекари предизвестяват, че при производството му има риск от формиране на канцерогенни трансмазнини.

Едро смляно фъстъчено масло – Масло, при което фъстъците на гранули

Ситно смляно фъстъчено масло – Гладко е като топено сирене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР