В България до момента няма никаква съдебна практика, при която

...
В България до момента няма никаква съдебна практика, при която
Коментари Харесай

Адвокат: Формата на вината е различна и всеки случай трябва да се гледа сам по себе си от съда

В България досега няма никаква правосъдна процедура, при която злополука да е избрана като умишлена. През 70-те години имаше един подобен случай за ПТП с шест жертви. Но различен подобен случай не ми е известно да е имало у нас.

Това разяснява пред Нова тв адв. Людмил Рангелов. 

Решението на Върховен касационен съд за мен е противоречиво в някои връзки и съм уверен, че други правосъдни сформира не биха приели тази форма на предумисъл, уточни той.

Те излязоха от тази обстановка като постановиха девет години, тъй като другояче трябваше да е присъда до 20 години или до живот, уточни той.

Ако Върховен касационен съд се беше съгласил с изводите на по-долните инстанции, следваше да върне делото на Софийския апелативен съд. И в случай че различен състав беше удостоверил тази присъда, щеше да има наказание от 15 година затвор, каквото искаше софийска градска и апелативната прокура, уточни той.

Между другите форми на виновността няма стена, те се допират и даже могат да преминат от една в друга. Вратата сред тези форми на врата би трябвало да се държи затворена, всеки случай би трябвало да се гледа самостоятелно. Тази присъда не значи, че идващия хванат с опиати, умъртвил на пътя, ще получи същата присъда, уточни той.

Трябва да има промени в закона, свързани с опиатите. Трябва да има разграничение сред използвал и под влияние на опиат, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР