В България 24 на сто от потребителите съзнателно са купували

...
В България 24 на сто от потребителите съзнателно са купували
Коментари Харесай

Всеки четвърти съзнателно купува фалшификати

В България 24 на 100 от потребителите умишлено са купували имитации през последните 12 месеца. Това демонстрира ново изследване по отношение на усещанията на жителите по отношение на интелектуалната благосъстоятелност, оповестено през днешния ден от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO).

Освен в България, съзнателното пазаруване на имитации е над междинното за Европейски Съюз ниво в Испания (20% от потребителите), Ирландия (19%), Люксембург (19%) и Румъния (18%). Прави впечатлени, че даже в Люксембург, където приходите на доста по-високи от междинните за Европейски Съюз, доста хора умишлено купуват имитации. Най-малък е делът на хората, които умишлено купуват иматации на известни марки във Финландия – единствено 8 на 100.

Проучването демонстрира, че един от всеки трима европейци (31%) смята, че е задоволително да се купуват подправени артикули, когато цената на оригинала е прекомерно висока, като цифрата доближава половината (50%) от случаите на по-млади консуматори на възраст от 15 до 24 години.

13% от европейците оповестяват, че умишлено са закупили имитации през последните 12 месеца. Тази цифра доближава до 26% за хората на възраст сред 15 и 24 години, което е два пъти повече от междинната стойност за Европейски Съюз, като спада до 6% във възрастовата група 55-64 години и под 5% измежду хората на възраст 65 и повече години.

Преобладаващата част от хората (65%) смятат, че е задоволително да пиратстват цифрово наличие, когато то не е налично в границите на абонамента им. Освен това 14% от европейците признават, че през последните 12 месеца умишлено са имали достъп до наличие посредством противозаконни източници. Делът нараства на 1 от 3 (33%) за младежите на възраст от 15 до 24 години. Такъв е по-специално казусът с гледането на спортни събития, като се употребяват противозаконни устройства или приложения за стрийминг.

Също по този начин делът на хората, които имат достъп до пиратско наличие, варира в другите страни — от 9% във Финландия и Дания до 22% в Малта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР