В бъдеще цената на петрола ще се понижи до нивото

...
В бъдеще цената на петрола ще се понижи до нивото
Коментари Харесай

Новак: Цената на петрола ще падне до 50 долара за барел


В бъдеще цената на петрола ще се намали до равнището от към 50 $ за барел. Това съобщи министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на заседание при премиера Дмитрий Медведев за развиване на нефтодобивния бранш.

„ В бъдеще трендът на цената на петрола ще бъде примерно в диапазона от 50 $ за барел. Тоест настоящата обстановка с покачването на цените до 70-80 $ има сама бо себе си конкурентен темперамент “, сподели Новак, при представянето на отчета си пред Медведев, оповестява ТАСС.

Междувременно вицепремиерът на Русия и министър на финансите Антон Силуанов, представен от РИА Новости заяви, че бюджетът на Русия ще бъде уравновесен при цена на петрола от 40 $ за барел.

От своя страна организация Bloomberg, базирайки се на свои източници заяви, че Саудитска Арабия счита цената на петрола вид Brent от над 80 $ за барел допустима в краткосрочно бъдеще по отношение на следствията от глобите на Съединени американски щати против Иран.

„ Сега Саудитска Арабия счита за допустима цената на петрола вид Brent над 80 $ за барел, в краткосрочно бъдеще, защото международният пазар се приспособява към загубите от доставките от Иран във връзка със глобите от Съединени американски щати “, излиза наяве от известието на организацията, основано на източници.

Според данните на организацията през последните седмици министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих и други публични лица са разискали петролният пазар с вложители, търговци и други участници на пазара в Лондон, Хюстън и Вашингтон. По време на договарянията Саудитска Арабия е изразила опасения във връзка глобите на Съединени американски щати против Иран и е въздействието на обстановката върху разрастващите се пазари по отношение на растежа на търсенето на нефт.

По данни на организацията Саудитска Арабия е избегнала да спомене в договарянията съответно целево равнище на цената на петрола, само че е отбелязала, че макар, че кралството не желае да способства за повишаването на петрола над 80 $ за барел, повече не може да пречи на това.

Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната излиза от нуклеарното съглашение с Иран о разгласи наказания на два стадия. Вторият стадий от глобите влиза в действие от 4 ноември и е ориентиран към енергийният бранш на страната. Съединени американски щати желаят всички страни, клиенти на петролния бранш на Иран да спрат покупките си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР