В бъдеще финалът в може да се проведе в САЩ,

...
В бъдеще финалът в може да се проведе в САЩ,
Коментари Харесай

УЕФА обмисля да проведе финала на Шампионската лига в САЩ

В бъдеще финалът в може да се организира в Съединени американски щати, разгласи президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин. По думите му европейският управителен орган ще опита да се възползва от възходящата известност на спорта в страната.

От основаването му през 1955 година финалът в Купата на европейските първенци, а в този момент Шампионската лига, в никакъв случай не е провеждан отвън Европа.

Чеферин обаче съобщи, че е допустимо да се наруши традицията, защото се обмисля тази концепция.

" Това е допустимо. Започнахме да обсъждаме това, само че след една година ни следва европейско състезание. Тази година, по-късно е в Лондон, а след това в Мюнхен. В бъдеще ще забележим ", разяснява Чеферин в подкаста Men in Blazers.

" Футболът е извънредно известен в Съединените щати в наши дни. Американците са подготвени да платят за най-хубавото и за нищо по-малко. Така че те ще наблюдават европейския футбол, както феновете на баскетбола в Европа наблюдават НБА. "

Чеферин добави, че е бил сюрпризиран от гледаемостта на финала на европейското състезание, което е надминало финалите в НБА.

Въпреки това президентът на УЕФА посочи и възможен проблем, който е часовата разлика. Един от вероятните разновидности е да се играе на източното крайбрежие, до момента в който мач по обяд на тихоокеанското би бил към среднощ в Европа.

Съединените щати ще бъдат съорганизатори на през 2026 година дружно с Мексико и Канада.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР