В Австралия, в условията на противоборство между хакери и застрахователна

...
В Австралия, в условията на противоборство между хакери и застрахователна
Коментари Харесай

Хакери атакуваха застрахователна компания в Австралия

В Австралия, в изискванията на противоборство сред хакери и застрахователна компания , са компрометирани данните на към 10 милиона клиенти , в това число на министър-председателя Антъни Албанезе.

Medibank Private Limited, известна още просто като Medibank, призна, че " данните на 9,7 млн. някогашни и сегашни клиенти са били нарушени, когато хакери са получили достъп до база данни ", заяви ABC News.

" Това е в действителност тежко за хората. Аз също съм клиент на Medibank Private и ще бъде тревожно, че част от тази информация е била изнесена на открито ", съобщи Албанезе на конференция.

Компанията е един от най-големите австралийски частни снабдители на здравно обезпечаване, като покрива към 3,7 милиона души.
Medibank отхвърли да одобри претенции от хакерите откуп и предизвести, че чака по-нататъшно приключване на данни в Даркнет.

" Изглежда, че киберпрестъпниците са разгласили по този начин наречените " пакостници " и " благи " описи на видни хора измежду изтеклите данни ", се споделя в отчета.

Австралийската полиция съобщи, че е засилила интервенция " Guardian ", с цел да " се опита да отбрани данните на клиентите ".

" Списъкът на пакостниците включва към 100 души, доста от които с известни семейства, които са се лекували от приложимост на опиати или алкохол, или от психологични проблеми, като да вземем за пример хранителни разстройства ", се споделя още в известието.

Сам Биондо , основен изпълнителен шеф на Асоциация за битка с алкохола и опиатите на щата Виктория, съобщи: " Разкриването на такава персонална информация може да аргументи доста вреди на засегнатите хора. "

" Това е извънредно тревожно, като се има поради стигмата, която се свързва с лицата, които имат проблеми с алкохола или опиатите ", сподели той.
Албанезе съобщи, че Medibank е " следвала дейно насоките ".

" Съветите са да не се взе участие в заплащане на откуп . Ако тръгнете по този път, в последна сметка ще се сблъскате с повече компликации, евентуално в по-широк диапазон.

" Но ние, посредством (министъра на вътрешните работи) Клеър О'Нийл, ще отговорим обширно по този въпрос. Загрижени сме и ще продължим да следим протичащото се ", съобщи министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР