В Австралия преживяват най-горещото лято от близо век насам. Средните

...
В Австралия преживяват най-горещото лято от близо век насам. Средните
Коментари Харесай

Най-горещо лято от близо век насам в Австралия

В Австралия претърпяват най-горещото лято от близо век насам. Средните температури са с към 14 градуса над естественото и тук-там надвишават 40 градуса.

За четвърти следващ ден температурите в щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия, надвишават 40 градуса, което е доста над междинните месечни индикатори. Според статистиката сходно събитие се е следило за последно преди близо век. В редица щати са издадени и предизвестия за заплаха от експлоадиране на пожари. По традиция януари е най-горещият месец на континента-държава, само че съгласно синоптиците декемврийската гореща вълна вещае естествени катаклизми още преди началото на Новата 2019 година

Австралийците и гостите на Зеления континент търсят разхлада на един от популярните плажове край Сидни - Бонди.
Харун, екскурзиант от Англия: Чудесно е да дойдеш тук от студената Англия и да се порадваш на прелестното слънце! Фантастично е! Страхотен плаж!Анил Пиано, сърфист: О, вижте, тук е прелестно, тъй като има лек бриз, а в случай че отидете малко във вътрешността е доста, доста горещо! Мисля, си, че разхладата ни води на Бонди.
Спасителите на плажа не са готови за напора от хора.
Брус Хопкинс, избавител: Горещото време ще докара доста хора, които ще желаят да се порадват на слънцето, водата и прелестното небе, тук на плажа Бонди.
Синоптиците не чакат намаление на температурите в идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР