В Австралия полицията назначи награда от 1 милион австралийски долара

...
В Австралия полицията назначи награда от 1 милион австралийски долара
Коментари Харесай

Полицията дава $1 милион за информация за момиче, изчезнало преди 50 г. ВИДЕО

В Австралия полицията назначи премия от 1 милион австралийски $ за информация за убийството на 3-годишната Шерил Гримър, отвлечена преди 50 години.

Историята на изчезналото момиче се смята за една от главните загадки в Австралия. Трагичният случай станал на 12 януари 1970 година на брега на плажа на Уулонгонг в Нов Южен Уелс. Сутринта майката на Шерил отишла на плажа с щерка си и тримата си по-големи синове. Следобед времето се влошило и дамата решила да се върне вкъщи.

Децата отишли да се преоблекат на душовете, а майката останала да събира нещата. След 10 минути едно от момчетата се върнало и споделило, че Шерил не е напуснала кабинката. Майката отворила вратата и схванала, че щерка й липсва.



Оттогава не се знае нищо за местонахождението на момичето, издирванията не дават резултат. Очевидци описаха, че са видели млад мъж да носи сходно момиче на паркинг, само че казусът остава неуреден. Историята за изгубването на Шерил провокира подобен отзив, че фамилията трябваше краткотрайно да се върне в родината си Англия.

Според Daily Mail, в неделя, 12 януари 2020 година, държавният отдел за следствие на убийства в Ню Южен Уелс разгласи премия за информация, която ще помогне за арестуването на причинителите. Съобщава се, че година след закононарушението младеж с сложен темперамент признал, че е умъртвил момичето, хвърлил тялото й и изгорил облеклата й. Той сподели, че желал да изнасили детето, само че се изплашил от писъците й.

"Вързах носна забрадка и връв към устата й, с цел да не крещи, и вързах ръцете й с друга шнур. Бях решил да върша секс с нея. Хванах я за гърлото и й споделих да млъкне... Предполагам, че я удуших. Тя спря да диша и спря да плаче, а аз взех решение, че е мъртва “, споделя 17-годишният юноша пред полицията през 1971 година.


Самопризнанието обаче не било част от делото (по това време не било достатъчно), до момента в който детективът Франк Сунвал не възобновил следствието през 2017 година. Заподозреният обаче не направил второ самопризнание. През февруари 2019 година Върховният съд призна, че първичното му самопризнание не може да бъде взето под внимание, а обвиняванията са отпаднали и мъжът е освободен от ареста.

Братята на Шерил се надяват, че премията, препоръчана от полицията, ще помогне за приключването на случая, защото те към момента не престават да търсят отговори.

"Няма думи, които да опишат болката от загубата на сестра ни и въздействието на изгубването на Шерил върху цялото ни семейство ", сподели един от тях.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР