В Архитектурно-музейния резерват Царевец във Велико Търново беше спазена традицията

...
В Архитектурно-музейния резерват Царевец във Велико Търново беше спазена традицията
Коментари Харесай

За поредна година Царевец посрещна тържествено първия за годината турист

В Архитектурно-музейния резерват Царевец във Велико Търново беше спазена традицията и за 13-а година тържествено и с дарове беше посрещнат първият екскурзиант в крепостта за календарната година.

Крепостта Царевец е единственият музеен обект в страната, който работи целогодишно. Точно в 12 часа на обяд на 1 януари беше посрещнат първият екскурзиант за година, който се явява и първи клиент за страната в музеен обект. Семейство Йордан и Благовеста Петрови от Велико Търново с дребната си щерка и техни другари от София са първите туристи, които минаха през портата на крепостта: 

„ Днес сме тук, с цел да можем да покажем на нашите деца българското минало и по този метод да стъпим крепко, да продължим напред “, сподели Йордан Петров. 

„ Да гледаме с вяра към бъдещето, да знае предишното си и да се гордее, че е българка “, добави Благовеста Петрова.

Първите туристи внесоха в крепостта Царевец новогодишната си баница с шансове, а от шефа на Регионалния исторически музей Иван Църов, който беше и техен личен екскурзовод, получиха Паисиевата „ История славянобългарска “ и бутилка музейно вино. 

Близо 200 000 са туристите за предходната година в музейните обекти във Велико Търново, чака се тази година да е по-добра, разяснява Иван Църов:

„ Имаме подготвеност на всички обекти да посрещаме нашите посетители. Пожелавам да имаме една спокойна и плодотворна година. Хората да са по-спокойни и да има на лицата им усмивки “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР