В Анкара лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу показа

...
В Анкара лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу показа
Коментари Харесай

Опозицията в Турция обвинява президента Ердоган в укриване на доходи

В Анкара водачът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу сподели документи, които по думите му потвърждават, че фамилията на президента Реджеб Ердоган е укрило към 15 млн. $ на остров Ман. Междувременно в Ню Йорк тече правосъден развой с взривоопасни политически и стопански последствия за турско-американските връзки.

Кемал Кълъчдароглу съобщи, че разполага с документи за паричните преводи и банкови извлечения, показващи присъединяване в схемата на брата на президента Мустафа Ердоган , на брачна половинка на сестра му Зия Илген , на негови синове, внуци и други близки. Той огласи данни за чести финансови прехвърляния през 2011 и 2012 г.  Лидерът на опозиционната групировка добави, че е потвърдил изказванията си и в този момент е редно, в случай че Ердоган е човек на достойнството, да подаде оставка, както беше оповестил.

По-рано президентът Ердоган съобщи, че от основна опозиционна партия, поради Кълъчдароглу Народнорепубликанската се трансформира в основна предателска партия, която се съюзява с всеки, който нападна Турция. След като документите бяха огласени, юрист на президента ги назова подправени и прикани те да бъдат предадени на прокуратурата. Говорителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Махир Юнал съобщи, че Кемал Кълъчдароглу е разиграл политически спектакъл и още веднъж гледаме същия филм като корупционния скандал от 17-25 декември 2013 година  Премиерът Бинали Йълдъръм квалифицира хода като оклеветяване, което няма да помогне на опозицията да завоюва изборите. От своя страна президентът Ердоган отхвърли обвиняванията и съобщи, че това не е първият път, когато Кълъчдароглу лъже.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР