В американския щат Оклахома бе екзекутиран престъпник, който уби двама

...
В американския щат Оклахома бе екзекутиран престъпник, който уби двама
Коментари Харесай

Осъден американец поиска ягодов сладолед преди екзекуцията му

В американския щат Оклахома бе екзекутиран нарушител, който умъртви двама души при на грабеж на хотел през 2001 година, заяви.

46-годишният Доналд Грант е отгледан от приемно семейство в Бруклин. Той влезе в пандиза, откакто умъртви брутално 29-годишната Бренда Макалия и 43-годишната Фелисия Сузет Смит през 2001 година Грант беше наказан на гибел и 21 години очакваше осъществяването на присъдата.

Денят на изтезанието беше избран за 26 януари. Тъй като по традиция в редица американски щати пандизчиите имат право сами да избират менюто за последното хранене, Грант разгласи своите желания. Той изиска пържен ориз със скариди от сусам, шест яйчени рулца, ябълкови палачинки и ягодов сладолед.

След последната вечеря Грант бе екзекутиран в наличието на 18 очевидци, измежду които родственици на хората, които е умъртвил. Тази екзекуция беше третата в Оклахома, откогато щатът възобнови смъртоносните инжекции през октомври 2021 година след съвсем седемгодишно спиране.

По-рано беше обявено, че в щата Мисури наказан на гибел американец, който 30 години чакал изтезанието си, изискал за предсмъртно меню чийзбургер с двойна порция бекон и млечен шейк. Адвокатите му се бориха до последно, с цел да анулират присъдата, защото голям брой проби за просветеност демонстрираха, че интелектуалното му развиване е на дете от трети клас.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР