В американския Сенат се състоя изслушване по въпроса за имунизациите

...
В американския Сенат се състоя изслушване по въпроса за имунизациите
Коментари Харесай

Изслушване в американския Сенат заради дезинформацията за ваксините

В американския Сенат се състоя чуване по въпроса за имунизациите и разпространяването на погрешна информация за тях. Изслушването се случва на фона на зараза от морбили в Съединените щати.

Тийнеджърът от Охайо Итън Линденбъргър стана известен в Съединени американски щати като момчето, което се имунизира, макар убеждението на майка си, че имунизациите са рискови. Той застана пред американския Сенат, с цел да опише своята история.
Итън Линденбъргър, възпитаник: През целия си живот съм бил без редица ваксини, като да вземем за пример против морбили, варицела и даже полиомиелит. През декември 2018 година започнах да наваксвам с имунизациите, макар неодобрението на майка ми.
Според Итън надеждната информация е решаваща за битка с зараза от предотвратими заболявания. С това мнение са съгласни сенатори и специалисти.

Сенатор Ламар Александър, Тенеси: Важно е тези, които имат въпроси за имунизациите, изключително родителите, да се извърнат към надеждни здравни специалисти. Това се отнася до доста тематики - информацията, открита в интернет, не е безусловно вярна.
Към момента в страната са записали 206 случая на морбили в 11 щата, като по-голямата част от тях са в щатите Ню Йорк, Илинойс и Вашингтон.

В Съединени американски щати родителите могат да ползват персонални, метафизичен и религиозни убеждения, с цел да избегнат имунизация на децата си, само че някои щати обмислят унищожаване на сходни привилегии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР