В американския град Хюстън в щата Тексас се провежда погребалната

...
В американския град Хюстън в щата Тексас се провежда погребалната
Коментари Харесай

Протестиращи в Париж коленичиха в памет на Джордж Флойд

В американския град Хюстън в щата Тексас се организира погребалната гала за 46-годишния цветнокож Джордж Флойд, умрял по време на демонстрация на принуждение при полицейски арест в Минеаполис на 25 май. Смъртта му породи вълна от митинги, заляла Съединени американски щати и редица градове по света.

Погребението е в Хюстън, тъй като Флойд е прекарал по-голямата си част от живота си там. После ковчегът с тленните му остатъци ще бъде положен до майка му в гробището на предградието Пърленд.

Започна частното опело на Джордж Флойд в Хюстън

Църквата, в която се организира траурната гала, е претъпката с хора. Близките на Флойд се прегръщат пред ковчега му. Заупокойната работа е водена от пасторката Мия Райт, която сподели, че желае да отдаде респект на живота на Флойд.

Докато в Хюстън тече погребението на Флойд, в Париж стотици антирасистки протестиращи коленичиха на Площада на Републиката и резервираха осеминутно безмълвие, съобщи Българска телеграфна агенция. Над осем минути бял служител на реда притискал с коляно врата на Флойд по време на ареста му.

В Париж мнозина от стачкуващите носеха плакати, на които пишеше: "Спрете полицейското принуждение ", "Спрете расизма " и "Не мога да вдишвам " - последните думи, изречени от Флойд, преди да почине.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР