В Америка започна номинирането на кандидати за участие в президентските

...
В Америка започна номинирането на кандидати за участие в президентските
Коментари Харесай

Америка преди президентските избори през 2024 г

В Америка стартира номинирането на претенденти за присъединяване в президентските избори през 2024 година

За демократите е по-лесно, те не се занимават с асортимент на претенденти. Няма кой да размени постоянно падащия /във всички смисли/ Байдън, защото това не е планувано от строгите правила за назначение в „ магарешката партия “. Строго видяно, Демократическата партия на Съединени американски щати се състои от две партии. От „ вътрешната партия ”, в чиито редици се вземат главните решения (Байдън, семейство Клинтън, Шумър, Пелоси и др.), само че която бързо остарява, и външния кръг, вербуван за основаване на външна страна, обграждане.

Демократите на дъното на партийната подчиненост могат единствено да имитират присъединяване в политическия живот. Когато някой от тях бъде изтеглен във висшия ешелон, се получава нещо като Камала Харис, която, както написа Le Figaro, " се откроява на първо място със своите лапсуси и диалект ".

Спомням си, когато водещият на NBC News Лестър Холт я попита за какво като делегат на президента Байдън за миграцията от Централна Америка не е посетила границата сред Съединени американски щати и Мексико, Харис, смеейки се на глас, отговори, че тя не е била и в Европа.

Този смях си проправя път до новинарски уеб страници, изявления в обществени медии и кабелни канали в целия политически набор.„ Тя просто не може да поддържа връзка. Тя просто предлага този ужасяващ смях, който кара хората да настръхват “, сподели някогашният конгресмен Джейсън Чафец, републиканец.

Републиканците имат лично главоболие. За неодобрение на водачите на Партията на слоновете, Доналд Тръмп, който не всички измежду републиканците поддържат, толкоз мощно подвига рейтинга си, че останалите претенденти на републиканците не могат да се мерят с него.

И въпреки всичко беше решено да бъде номиниран авариен претендент от GOP ( Grand Old Party ) - губернаторът на Флорида Рон ДеСантис - ако дълбоката страна в профил 77-годишния Тръмп от президентската конкуренция.

„ Американските президенти са склонни да печелят при преизбиране. При всяка една от четирите загуби при преизбори през предишния век – Хърбърт Хувър през 1932 година, Джими Картър през 1980 година, Джордж У. Буш през 1992 година и Тръмп през 2020 година – стопанската система на Съединени американски щати е била или в криза, или в меланхолия. ”, написа австралийското списание The Conversation. „ Безработицата в този момент е на най-ниското си равнище от 1969 година и най-високият % на инфлация от десетилетия наподобява постепенно понижава. “

В същото време анкета на Bloomberg измежду икономисти през март 2023 година сподели 65% късмет за криза в Съединени американски щати през идващите 12 месеца.

И който и да завоюва президентските избори през 2024 година, Тръмп, Байдън или ДеСантис, никой от тях не може да спре плъзгането на Америка към ръба на прелом и безпорядък.

Америка умира. Още преди 15 години раждаемостта в Съединени американски щати беше по-висока от смъртността. Сега всички демографски групи - бели, латиноамериканци, черни - към този момент не са способни да се възпроизвеждат. Две трети от американците не считат за значимо да имат деца; Нарастването на популацията на Съединени американски щати се прави единствено заради миграцията. Делът на белите американци е намалял от 62% на 57% за 10 години и ще продължи да понижава.

Намаляването на раждаемостта и повишаването на наркоманията доведоха до понижаване на продължителността на живота. Сега тя е 76 години в Съединени американски щати, съгласно този индикатор Америка се е смъкнала от 50-то на 70-о място в света за две години, след Полша, Перу, Мароко и Китай.

Миграционната рецесия на границата с Мексико доближи исторически връх. Броят на незаконно пресичащите границата мигранти в средата на май 2023 година доближи 10 000 души дневно - в никакъв случай не е имало толкоз доста в историята на наблюденията. Преди имаше доста незаконни имигранти. През 2022 година броят им е бил 2,4 млн., през 2021 година са били 1,7 млн. души. Демократите са много удовлетворени от това, те се нуждаят от мигранти, с цел да разширят електоралната си база.

Преди 25 години 70% от американците смятаха, че е значимо да бъдат патриоти. Сега делът на такива патриоти е паднал до 38%. Процентът на тези, които считат полезността на религията за значима, спада от 62% на 39%. А значимостта на раждането на деца – от 59% на 30%. Но американците започнаха да ценят повече парите.

Само 21% от интервюираните считат Съединени американски щати за изключителна страна. А делът на тези, които считат, че другите страни са по-добри от Съединени американски щати, е повишен до рекордно равнище от 30 години насам - 27%.

Известният американски икономист Нуриел Рубини, който предсказа рецесията от 2008-2009 година, сподели в коментар за Fox Business, че американската стопанска система я чака " твърдо приземяване " тази година. " Най-лошото занапред следва ", сподели Рубини.

Дори прогнозата му да не се сбъдне, ясно е, че икономическият курс от последните десетилетия е довел най-богатата страна в света до задънена улица. Това се признава и във Вашингтон. Съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан неотдавна изнесе главната тирада за възобновяване на американското икономическо водачество в института Брукингс.

В отчета се приказва не толкоз за американското водачество, що се касае за това по какъв начин то е било подкопано. Съливан описа, че неолибералните стопански политики са довели до деиндустриализацията на Америка, като промишленостите мигрират към Китай и други страни от Южна Азия в търсене на евтина работна ръка.„ Индустриалната база на Америка е унищожена, социално-икономическите основи, на които се крепи всяка мощна и устойчива народна власт, са подкопани “, сподели помощникът на Байдън.

Днес американската стопанска система се поддържа от печатната преса и заема. Този балон продължава да се надува, освен това осъзнавайки, че един ден той неизбежно ще би трябвало да се спука. Неотдавнашното нарастване на лимита на дълга на Съединени американски щати над 31,5 трилиона $ е доказателство за това.

Транссексуалната и расовата идеология на администрацията на Байдън, както и „ пълзящото политизиране на Пентагона “, водят американската войска към крах, сподели републиканецът Майкъл Уолц, член на Камарата на представителите на Съединени американски щати. По думите му предходната година армията не е изпълнила 25% от набора си, а тази година се чака 50% недоизпълнение. Доверието на хората във въоръжените сили е спаднало доста.

На фона на опасенията за дефицита на оръжия за американската войска заради доставките на оръжия за Украйна, CBS News организира следствие и се оказа, че главните компликации при покупките на Пентагона са свързани с надценяване на контрагентите. Министерството на защитата се трансформира в черна дупка. Никой не знае по какъв начин се харчат парите там.

Пол Крейг Робъртс написа: „ Малцина американци осъзнават, че през днешния ден, тъкмо в този момент, Америка, това, което е останало от нея, е изправена пред големи провокации, които евентуално ще я преодолеят. Американците би трябвало да се разсънят, в случай че е допустимо, с осъзнаването, че на всички фронтове тяхното общество е атакувано от вътрешната страна. Не външна офанзива от Русия, Китай или терористи, а вътрешна офанзива от личното им държавно управление, корпорации, просветителни организации и медии.

Робъртс е уверен, че настоящето потомство американци ще живее в „ 1984 “ на Джордж Оруел или „ Матрицата “ или версията на Клаус Шваб на „ Прекрасният нов свят “ на Олдъс Хъксли.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР