В Административен съд – Благоевград е постъпила жалба против Решение

...
В Административен съд – Благоевград е постъпила жалба против Решение
Коментари Харесай

Кметът на Разлог Кр. Герчев вкара в съда решението на ОИК, прекратила предсрочно правомощията му

В Административен съд – Благоевград е постъпила тъжба срещу Решение № 135 от 11. 03. 2022 година на Общинска изборна комисия – Разлог по отношение на предварително преустановяване на пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог. Пред административния съд жалбоподателят Красимир Герчев оспорва Решението на ОИК – Разлог за предварително прекратените му компетенции като незначително и незаконосъобразно.

В жалбата се навеждат доводи за противозаконен състав на ОИК – Разлог все още на взимане на решението, оспорена е и достоверността на подписите, положени върху Решение № 135 и Протокол № 33 от 11. 03. 2022 година на Общинска изборна комисия – Разлог.

Образувано е адм. дело № 247 по разказа на Административен съд – Благоевград. Заседание по делото е планувано на 28. 03. 2022г. от 10:30 Припомняме,че ОИК взе решение откакто Върховен административен съд откри спор на ползи при градоначалника, който в качеството му на кмет е бил и началник на план, от който е получил заплащане към 5 000 лв.. Комисията се събра извънредно бързо, с цел да вземе решение,което още тогава Герчев разяснява като политически акт и дефинира съвещанието на ОИК като съвещание непременно.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР