В 7 от 10 общини в Смолянска област ГЕРБ е

...
В 7 от 10 общини в Смолянска област ГЕРБ е
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС спечели изборите в Смолянско, втората сила е ДПС

" В 7 от 10 общини в Смолянска област ГЕРБ е първа мощ, това са всички общини без Мадан, Рудозем и Борино, където първа мощ е Движение за права и свободи. Прогнозата е по един мандат за ГЕРБ, Движение за права и свободи, ИМТ и Българска социалистическа партия ", сподели регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов.
Резултатите от щаба на ГЕРБ сочат 15 493 гласа за ГЕРБ, 11 005 гласа за Движение за права и свободи, 8 187 гласа за ИТН, 7606 за Българска социалистическа партия, 1903 за Демократична България, 1875 за Републиканци за България и 748 за Вътрешна македонска революционна организация.
Малко под 50% са обработените протоколи в Смолянска област от създадените парламентарни избори. Приемането и обработването им се чака да продължи през целия ден. Данните към 07:30 при обработени 47.90% СИК протоколи в РИК сочат следните резултати: ГЕРБ - Съюз на демократичните сили -24.62%, Движение за права и свободи - 25.49%, ИМТ - 17.12%, Българска социалистическа партия за България - 12.74%, Демократична България 4.72%, ИМВ - 4.24%.Те са от 128 обработени протоколи от всичките 286 секции.
" Има много неточности, които са позволили секционните комисии като в изчислението и в преместването най-вероятно от черновата в беловата, които са незначителни и не могат да повлияят на вота. Започнахме късно вечерта, всички закъсняха, допускам че до края на днешния ден можем да приключим ", сподели ръководителят на РИК Златко Карамучев.
Някои от секциите бяха затруднени и със самия достъп, защото през нощта валя щедро сняг по високите елементи в района. При прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения в постройката на регионалната администрация в Смолян, където се обитава РИК, пристигаха Секционните изборни комисии от планинската област. Пред постройката бяха ситуирани военни палатки с отопление и осветяване при положение, че пространствата избрани за комисиите не доближат.
Изборният ден в 22-ри МИР завърши с 28 тъжби за разнообразни нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР