В 7.00 часа трябваше да започне антиправителствената блокада, организирана от

...
В 7.00 часа трябваше да започне антиправителствената блокада, организирана от
Коментари Харесай

Протестиращи се събират около Паметника на Цар Освободител пред парламента

В 7.00 часа трябваше да стартира антиправителствената обсада, проведена от така наречен " Отровно трио " - за събаряне на властта. Исканията за оставки остават в действие макар обещания ремонт на кабинета от ръководещите предходната седмица.

В уречения час тук бяха единствено уредниците от триото , както и водачът на АБВ Румен Петков с българското знаме . Още в събота Хаджигенов, Бабикян и Минеков приканиха хората да преминат към стачки, гражданско непокорство и блокади на основни места и здания, недоволни от неналичието на резултат от разходки на жълтите павета. Съветите към протестиращите бяха да се запасят с вода и храна.

Протестиращите започнаха да се събират към 8.00 часа, когато запристигаха на работа и депутатите.

Двете групи обаче са отделени една от друга, тъй като стачкуващите са към Паметника на Царя Освободител, а компактен кордон служители на реда с антикнфлокт-жилетки ги разделят от постройката на Народното събрание. Движението по булеварда не е възпрепятствано. Депутатите пък влизат на работа 100 метра по-нагоре. Там също има засилено полицейско наличие.

Обявената окупация на Народното събрание е в чест на изключителното съвещание на депутатите, които през днешния ден би трябвало да проведат дебатите по петия избор на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия към кабинета " Борисов3 ". Очаква се той да не мине, тъй като към този момент единствено Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще гласоподават срещу кабинета.

Дискусията по вота на тематика корупция ще стартират в 9.00 часа на фона на виковете " оставка " и освиркванията, които към този момент звучат на паветата пред надписа " Съединението прави силата ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР