В 52 общини в Сърбия е обявено бедствено положение, а

...
В 52 общини в Сърбия е обявено бедствено положение, а
Коментари Харесай

Рухна мост в Сърбия, евакуираха 200 души заради дъждовете

В 52 общини в Сърбия е оповестено бедствено състояние, а над 200 души са евакуирани. Поройните дъждове в границите на два дни предизвикаха наводнения, свлачища, разрушение на мостове и пътища и разваляне на друга общинска инфраструктура, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ситуацията е най-критична в региона на град Кралево в централна Сърбия, където десетки къщи бяха наводнени, а мост на път, водещ към Югоизточна Сърбия, се срути.

В Крагуевац градската болница беше наводнена и се наложи да промени работния си режим, приемайки единствено незабавни случаи.

Вълната от наводнения се насочва към южната част на страната.

Според държавната телевизия РТС пожарникари и спасители се намират на терен в централните и западните общини, където локалните реки и потоци са излезли от коритата си в Ягодина, Тръстеник, Брус, Косерич и Сокобаня.

Стотици къщи и икономически постройки, публични институции, в това число лечебни заведения, и хиляди хектара земя са наводнени. Съществени вреди са нанесени на пътната инфраструктура.

Националната хидрометеорологична работа предизвести, че значителни дъждове се чакат през днешния ден в източната и югоизточната част на страната, като покачване на равнището на водите се чака при минимум три реки в Източна Сърбия, което може да наложи вземането на незабавни ограничения за отбрана от наводнения.

Прогнозира се понижаване на преваляванията в неделя следобяд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР