В 4:00 ч. сутринта на 29 Октомври 2017 г. преместете

...
В 4:00 ч. сутринта на 29 Октомври 2017 г. преместете
Коментари Харесай

Не забравяй! Този уикенд сменяме времето! Ето точно кога

В 4:00 ч. сутринта на 29 Октомври 2017 година преместете (сменете) часовниците си час обратно.

Другояче казано 4 часа на стане 3 часа. Спим 1 час повече!

Лятното часово време е въведено с цел да се понижат разноските за ток и осветяване, като се употребява повече дневна светлина.

Така обаче ще се стъмва по-рано.

Отново през март следващата година ще преместим стрелките с час напред, с цел да въведем лятното часово време, основано за по-дългото прилагане на слънчевата светлина и икономисване на разноски за осветяване.

 

И още:

Преминаването към зимно часово време в Европейския съюз обикновено се съпровожда с 84-процентно увеличение на пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци, предизвестява белгийската работа за монторинг на придвижването по пътищата " Туринг ", съобщи ТАСС и Дарик.

" Преходът от лятно към зимно време постоянно води до доста увеличение на количеството на тежките ПТП с присъединяване на пешеходци. През тъмната част на денонощието през ноември и декември приблизително броят им нараства с 84 на 100 ", означават от " Туринг ".

Пикът на повредите е през седмицата, откакто бъдат преместени часовниковите стрелки. Това се изяснява с психическата акомодация на организма на индивида към променените условия.

" Това постоянно води до закъснение на реакциите, а в някои случаи до неточности в преценяването на дистанцията и скоростта на шофиране през тъмната част на денонощието ", споделят от " Туринг ".

В тази връзка на пешеходците се предлага да бъдат по-внимателни, добре е да носят и светоотразителни детайли по облеклата си, с цел да се виждат добре в тъмното.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР