В 30 училища в страната започва образователна кампания за обучение

...
В 30 училища в страната започва образователна кампания за обучение
Коментари Харесай

Стартира образователна кампания Пресичам безопасно с Tedi

В 30 учебни заведения в страната стартира просветителна акция за образование по Безопасност на придвижването по пътищата „ Пресичам безвредно с TEDI “.

Над 8 000 деца от първи, втори и трети клас в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч ще вземат присъединяване във виртуалния урок, създаден от „ Тимбарк България “, взаимно с специалисти от Министерство на образованието и науката и с инспектори от отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерството на вътрешните работи.

Поради усложнената обстановка в учебните заведения през актуалната образователна година, за учениците от начален курс е основан онлайн мултимедиен урок в три елементи, който показва трите функции на децата като участници в придвижването по пътищата – ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Учениците от началните класове ще усвоят значими правила за вярно държание при секване на улици, при пътешестване в автомобил и при ръководство на колела и тротинетки. След урока те ще могат да попълнят и онлайн тест за инспекция и затвърждаване на новите познания.

Компанията „ Маспекс “, част от която е „ Тимбарк България “, към този момент организира сполучливо просветителни акции по сигурност на придвижването по пътищата измежду най-малките възпитаници на територията на Полша и Румъния. Тази година за първи път България става част от самодейността. Изграждайки акцията напълно онлайн, „ Тимбарк България “ цели тя да се реализира по съвременен и сигурен метод, съгласно с актуалните условия.

„ За нас грижата за децата отива оттатък това да им предлагаме потребни и вкусни питиета всеки ден. Компанията има вяра, че грижата за общността, в която живеем и работим, е от първостепенно значение. Целта ни е след интервала на сериозна обществена изолираност и лимитирано придвижване на открито, децата да бъдат в сигурност, до момента в който се движат по улиците, а в по-дългосрочен проект – да се усещат сигурни в себе си и добре готови за момента, когато към този момент сами ще изминават пътя от и до учебно заведение “, сподели Савина Паликарева, маркетинг управител на „ Тимбарк България “.

В особено създадените мултимедийни материали от акцията „ Пресичам безвредно с TEDI “, просветителната информация е поднесена от инспектори от отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “, като са снимани и нагледни демонстрации на вярно и погрешно държание на пътя. Във видеата взе участие и обичаното мече на децата – TEDI.

„ Благодаря за оказаното внимание и отправената покана за поддръжка и присъединяване в превантивната акция, целяща образование и образование на деца за вярно придвижване по пътищата и поисквам триумф в реализирането на плана “, съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в обръщението си към уредниците на акцията.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР