В 19 часа днес ще се състои брифинг за медиите

...
В 19 часа днес ще се състои брифинг за медиите
Коментари Харесай

В Царево обявиха бедствено положение! Премиерът Денков отива на място

В 19 часа през днешния ден ще се състои брифинг за медиите в постройката на общината, оповестиха от държавната осведомителна работа. На място към този момент са екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи. В преодоляване на следствията от бедствието се включват и модулни формирования за битка с естествени бедствия от Министерство на защитата. Министерският съвет е в непрекъсната връзка с кмета на Царево и регионалния шеф.

" Има организация за избавяне на хора още от сутринта. Неслучайно сме оповестили бедствено състояние. Валежите са такива каквито в никакъв случай не е имало. Имаме едно село, което е изцяло наводнено. Р. Велека се разлива и организацията е направена още нощес. Имаме няколко компроментирани мостове, по които е рисково да се минава. Не е належащо да се прави евакуация по хотелите.

Това съобщи Георги Лапчев, кметът на Царево.

Създали сме спешен щаб, той работи повече от 5 часа. Надявам се да намалее интензитетът на дъжда, извънредно огромно количество вода на съсредоточена част от планината, което направи големи вреди по териротията на цялата община. Щетите са големи. За момента нямаме данни за потърпевши хора. 

Село Кости е на половина под вода, то се залива от прииждащата река Велека, тя ще продължи да приижда, защото е водосборна за съвсем цялата планина Странджа. Проблем има и в идващото село Бродилово.

Има разливи на моста на Синеморец, защото имаше доста мощна вълна, която ще отприщи още веднъж пясъчната коса и това ще направи още по-високи водите на река Велека. Всички дерета са се трансформирали в големи реки.

" Пожарните служби са тук, които са работа за отбрана на популацията. Имаме проблеми на Арапя и Лозенец. Сега караваните най-вече страдат, само че хората, които са се качили върху покривите, дано си останат там, в случай че ни чуват. Най-силният дъжд занапред следва. Моля ви, без неуравновесеност и да се качат един етаж по-нагоре. Притеснително е, само че всичко е поправимо, когато няма заплашен човешки живот ", добави той. Лапчев съобщи, че няма безпорядък в общината и няма да разреши да се подклажда подобен. 

" Хората са обезпокоени, тъй като виждат какъв брой вали. Всичко ще бъде наред, в случай че съблюдаваме разпоредбите ", безапелационен е той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР