В 18-те работни групи са уточнени въпроси, които са безспорни

...
В 18-те работни групи са уточнени въпроси, които са безспорни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не виждам Продължаваме промяната като нова левица

" В 18-те работни групи са конкретизирани въпроси, които са безспорни за всички, само че има и такива, които още не са конкретизирани. След това ще има диалози по лидерски въпроси. Чака ни най-малко още седмица работа, сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " ръководителят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

Според нея вероятността за сформиране на държавно управление е повече от 50% Хората имат потребност от работещи държавно управление и парламент.

" Факт е, че Политическа партия ни лиши гласове. Това с новата левица ми е малко необичайно, тъй като сътрудниците от Политическа партия обявиха, че реализират десни ограничения с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да се избирстрят като идеология. Те пристигнаха като едно очакване за смяна ", разяснява Нинова.

Новото държавно управление има обща цел и тя е в две направления - да преведе хората през рецесиите и да стартира същинското разграждане на досегашния модел на ръководство, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова приветства метода, по който се вършат договарянията, че се излъчваха в действително време и всеки има достъп до тях. Тонът е положителен, колегиален и оправдателен. Българска социалистическа партия са задоволени че доста от предложенията им се одобряват или се разискват

" Да речем за децата - одобри се нашето предложение за безвъзмездни детски градини и ясли и безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Прие се и помощ за младите фамилии. За работещите хора се одобри увеличение на приходите, увеличение на компенсацията за безработица. За земеделците се одобри преразпределянето на дотацията, в по-голямата си част в производството на български плодове и зеленчуци. За опазването на здравето - лечебните заведения да не са търговски сдружения е кардинално признат въпрос, остава да уточним по какъв начин да премине тази промяна. Образование - одобри се нашето предложение да се направи цялостен обзор на учебниците, да се учат българските класици, както и да се понижи броят на учебниците ", изясни Нинова.

Въпреки многото разлики първоначално се е постигнало единодушие и за изграждане на нова нуклеарна мощ. Корнелия Нинова не разяснява нито имена, нито министерства, към които Българска социалистическа партия би се насочила.

" Логично е спечелилата партия да си излъчи министър председател - това е право на първата мощ ", разяснява Нинова поръчката на Кирил Петков за премиерския пост.

Според нея към този момент няма нищо премълчано към президента. Твърди, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се е захранвала първо от Борисов, след това от служебното държавно управление и това се е видяло в нощта на изборите.

" Президентът е избран отново, нашата работа оттук насетне е да създадем държавно управление и да решаваме проблеми ", съобщи тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР