В 14:00 часа в понеделник започва продажбата на електронните винетки,

...
В 14:00 часа в понеделник започва продажбата на електронните винетки,
Коментари Харесай

Електронните винетки започват да се продават от 14:00 часа днес

В 14:00 часа в понеделник стартира продажбата на електронните винетки, като те могат да бъдат закупени през платформата bgtoll.bg, посредством терминали за самотаксуване в страната или посредством мобилно предложение. Засега уеб сайтът към момента не е наличен.

Физическите терминали могат да бъдат открити в търговски обекти по пътната мрежа, главно в бензиностанции, оповестява Българска национална телевизия.

От тях винетки ще могат да бъдат закупени посредством дебитни и кредитни карти или с карти за гориво. Цените за годишната винетка за леките коли са на стойност от 97 лв.. Месечната е за 30 лв., а седмичната - за 15 лв..

 Електронните винетки ще се продават от идната седмица
Електронните винетки ще се продават от идната седмица

Взимат талона на колата, в случай че нямаме винетка и не платим на място санкцията

Собствениците на леки коли ще би трябвало да закупуват и нова винетка през почивните дни за интервала сред петък на обяд и неделя среднощ. Нейната цена е 10 лв..

Електронните винетки ще бъдат проследявани посредством регистрационните номера на колите от камери, ситуирани по пътната мрежа.

Шофьорите, които не са платили винетка, ще могат да платят обезщетителна такса на място. За леки коли тя е 70 лв., за коли от 3,5 тона до 12 тона е 125 лв., а за тежкотоварните над 12 тона е 175 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР