В 12.00 часа изтече ултиматумът, който Москва даде на София

...
В 12.00 часа изтече ултиматумът, който Москва даде на София
Коментари Харесай

След изтичането на ултиматума: Посланик Митрофанова напусна сградата на МВнР


В 12.00 часа изтече ултиматумът, който Москва даде на София да изтегли двете си ноти, с които ще бъдат изгонени от страната ни 70 чиновници на съветското посолство.

Руският дипломат Елеонора Митрофанова се яви в Министерството на външните работи . Дипломатът напусна постройката към 12:30, като към този миг няма информация нито от Министерство на външните работи, нито от посолството на Москва в София.

Руският дипломат заплаши, че в случай че държавното управление не анулира решението си за изпъждане на 70 дипломати и чиновници на съветското посолство у нас, тя ще се свърже с президента Путин и ще предложи разкъсване на дипломатическите връзки . Още нощес Теодора Генчовска сподели, че нотата е изпратена до премиера и в Министерство на външните работи чака инструкции.
 
„ Очакваме, че на 1 юли Министерство на външните работи на България ще отдръпна двете си ноти, съдържащи поименен лист на съветските задгранични институции в България. В противоположен случай пред съветските управляващи ще бъде неотложно подложен въпросът за закриването на посолството на Русия в София, което автоматизирано значи закриване и на посолството на България в Москва, а отговорността за изключително тежките последствия за двустранните връзки напълно ще лежи на българската страна “, се споделя в позицията на съветската страна, изпратена до премиера в оставка Кирил Петков.



Очаквайте детайлности.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР