В 11:00 часа на 23 декември ще бъде официалното откриване

...
В 11:00 часа на 23 декември ще бъде официалното откриване
Коментари Харесай

Община Благоевград и Ски парк „Картала“ организират откриване на сезона в местността „Бодрост“

В 11:00 часа на 23 декември ще бъде формалното разкриване на зимния сезон в ски парк „ Картала “ . То ще започва със специфична стратегия с водещите Игор и Иван.

Събитието дава обещание да бъде празнично и забавно . За тази цел уредниците са подготвили лотария , в която ще могат да вземат участие всички присъстващи, а за дребните скиори са планувани лакомства предоставени от Милка и Мандълийз. Наградите за празничната лотария са обезпечени с общителното подпомагане на А1 България – слушалки , смарт часовник и смарт телефон ще намерят новите си притежатели на ски пистата. За празничното въодушевление скъпа поддръжка оказват от „ Форте мюзик “.

Официални посетители на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград Методи Байкушев и регионалният шеф Мария Димова , които са запалени скиори и почитатели на зимните спортове. Събитието се провежда от Община Благоевград и Ски парк „ Картала “ и цели популяризирането на местността като туристическа и ски дестинация.

Местността „ Бодрост “ се намира единствено на 30 км от Благоевград, а ски пистата е публично открита през 2009 година С дължина 5 км и 6-местен кабинков въжен превоз с 2 станции и 2 ски влека годишно пистата се трансформира в обичано място за снежни завършения на всички благоевградчани и фенове на зимния спорт. „ Картала “ разполага и с съвременна апаратура за неестествен сняг, която подсигурява дължината на сезона.

Край „ Картала “ има и екопътеки до хижите „ Македония “, и „ Чакалица “, както и до резерват „ Парангалица “. Най-високата станция на кабинковия въжен превоз е на 2350 метра надморска височина, откъдето се разкрива удивителна панорамна панорама към планините Пирин и Рила.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР