В 10:00 ч. в неделя в Столицата ще бъде даден

...
В 10:00 ч. в неделя в Столицата ще бъде даден
Коментари Харесай

В неделя стартира 43-ия Софийски маратон

В 10:00 ч. в неделя в Столицата ще бъде даден старт на 43-ия Софийски маратон.Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и секретарят на " София 2018 Европейска столица на спорта " приказваха за идното спортно събитие, което ще затвори редица улици в София от 07:00 до 15:00 ч.

Повече информация може да намерите на уеб страницата на събитието marathonsofia.com. Председателят на СОС Елен Герджиков означи, че Софийският маратон е един от най-старите маратони в света с 34-годишната си история, като се подрежда до емблематичните маратони в Берлин, Лондон, Чикаго и Бостън.

Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет: Не са доста градовете в света, които могат да се похвалят с толкоз дълга традиция на осъществяване на маратон в градски условия. София се подрежда до Берлин, Лондон, Чикаго и Бостън. Трябва да съхраним тази традиция. Събитието е част от календара на София-Европейска столица на спорта 2018. Това е огромен състезателен празник и каним съгражданите си да вземат участие в него - и като участници, и като аудитория.

Маратонът ще се организира в три дисциплини - 10, 21 и 42 километра, като към участниците ще се причислят и 744 състезатели и фенове от чужбина, които са се записали към този момент.Анатоли Георгиев: Има бегачи от Етиопия, Кения и Мароко. Имаме спечелили от маратоните във Варна и Стара Загора. Кенийци са спечилил няколко пъти софийския маратон, а предходната година етиопците демонстрираха доста положително развиване. Имаме представители и от Уганда и другите, които чакаме от чужбина, са хора от бегаческата общественост, които обикалят другите маратони.

Анатоли Георгиев означи, че в последно време всеобщият спорт в София става все по-популярен, като даде за образец обичайна обиколка на Витоша, която тази година събра над 2500 колоездачи и бегачи. Елен Герджиков подсети, че Софийският маратон е годен за национални шампионати на най-високо равнище.

Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет: Това е маратон, годен за националното състезание. Постиженията на него са годни за подготовка на огромни шампионати, измежду които и Олимпиада. Имаме премия за най-бързи софиянци и по традиция Маратонът събира пари за щедрост.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР