Узбекистан не възнамерява да депортира руснаците, които бягат от частичната

...
Узбекистан не възнамерява да депортира руснаците, които бягат от частичната
Коментари Харесай

Узбекистан заяви, че няма да депортира руснаците, които бягат от мобилизацията

Узбекистан не има намерение да депортира руснаците, които бягат от частичната готовност в Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на узбекистанското държавно управление.

Стотици хиляди мъже, част от които съпроводени от фамилиите си, напуснаха Русия, откакто предходната седмица съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност. Много от тези хора избягаха в Узбекистан, Казахстан и други някогашни руски републики в Централна Азия.

Някои от избягалите обаче се тормозят за сигурността си в тези страни, чиито държавни управления имат близки връзки с Москва.

Узбекистанското външно министерство съобщи, че Узбекистан остава правилен на правилата за съблюдаване на суверенитета и териториалната целокупност на другите страни и на концепцията, че спорът в Украйна може да бъде решен по кротичък път.

" Чуждите жители, които не са нарушили закона, не подлежат на насилствена депортация ", се споделя в изказването.

Узбекистан не заяви броя на руснаците, влезнали на негова територия, откогато бе оповестена мобилизацията. Казахстан заяви за 100 хиляди пристигнали в този интервал.

Междувременно Владимир Путин прикани грешките, позволени при частичната готовност в Русия по отношение на спора в Украйна, да бъдат поправени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР