Уволниха четирима от протестиращите служители на болницата във Видин, съобщава

...
Уволниха четирима от протестиращите служители на болницата във Видин, съобщава
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно част от протестиралите служители на болницата във Видин

Уволниха четирима от протестиращите чиновници на болничното заведение във Видин, оповестява Нова телевизия.

Припомняме, на 10 ноември работещи в Спешното отделение обявиха гладна стачка. Те твърдяха, че са изнудвани от управлението да дават част от направените си пари, които получават за работата си на първа линия. Протестиращите сигнализираха и за злоупотреби в лечебното заведение, като споделиха, че са уведомили и Министерство на здравеопазването.

Отстранените чиновници обясниха, че са уволнени дисциплинарно. Те настояват, че проблемите им почнали, когато надигнали глас и си потърсили правата - тогава почнали забележките, наказванията, а също душевен и физически тормоз.

Парите за първа линия, за които протестираше личният състав на болничното заведение, са им били преведени след митинга.

Д-р Иво Георгиев от Синдикат " Защита " разгласи, че служителите на болничното заведение още веднъж стартират гладна стачка, която ще продължи в петък в София. Протест против това, че самозабравили се хора в ръководството на една институция стигат до такава степен да се саморазправят с тези дами, акцентира той.

Настояването на протестиращите е незабавното премахване на актуалното управление на болничното заведение в лицето на доктор Ивета Найденова.

От своя страна зам.-директорът на лечебното заведение изясни, че решението за уволнението е на болничното заведение и ако отстранените дами пожелаят, могат да потърсят правата си в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР