Уволниха част от протестиращите служители на болницата във Видин, научи

...
Уволниха част от протестиращите служители на болницата във Видин, научи
Коментари Харесай

Уволниха част от протестиращите медици от болницата във Видин

Уволниха част от протестиращите чиновници на болничното заведение във Видин, научи BulNews.
Припомняме, че на 10 ноември работещи в незабавното поделение на лечебното заведение започнаха гладна стачка. Твърденията им бяха, че са изнудвани и унизени от управлението, с цел да дават част от направените си пари, които получават за работата си на първа линия. Те алармираха и за злоупотреби в лечебното заведение, като споделиха, че са уведомили и Здравното министерство.
„ Ние не можем да си разбираем за какво сме с прекъснати контракти. Явно излязохме отговорни без виновност. Уволнени сме дисциплинарно. През ноември през два-три дни започнаха да ни се пускат рапорти и да даваме писмени пояснения. Надигнахме глава да си търсим правата”, изясни отстранена служителка.
Друга уволнена от лечебното заведение споделя, че е работила в него от пет години. Досега уточни, че не е имала нарушавания. Всичко, по думите ѝ, почнало, когато надигнали глас и си потърсили правата.
„ Тогава започнаха да валят забележките, наказванията и душевен и физически тормоз”, сподели тя.
Парите за първа линия, за които личният състав на болничното заведение протестираше, са им били преведени. Започнали да ги получават след митинга.
„ От този миг започваме още веднъж гладна стачка, която ще продължи в петък в София. Протест против това, че самозабравили се хора в ръководството на една институция стигат до такава степен да се саморазправят с тези жени”, разяснява доктор Иво Георгиев от Синдикат „ Защита”.
Зам.-директорът на лечебното заведение изясни, че решението за уволнението е на болничното заведение и в случай че отстранените дами пожелаят, могат да потърсят правата си в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР