Уволнения във фирмата Пътища и съоръжения заради проблемите по ремонта

...
Уволнения във фирмата Пътища и съоръжения заради проблемите по ремонта
Коментари Харесай

Уволнения в строителна фирма заради проблемен ремонт в София

Уволнения във компанията " Пътища и уреди " поради проблемите по ремонта на софийските булеварди " Шипченски проход " и " Асен Йорданов ". Освободени от постовете си са изпълнителният шеф инж. Николай Додеков и техническите ръководители, виновни за плана - Константин Георгиев и Христо Дживтерeв, оповестиха от сдружението.

Ремонтът на двата булеварда беше подложен на критика неколкократно от кмета на София Йорданка Фандъкова. Проблемите, оповестени от нея, бяха свързани с качеството на асфалта и ремонта на тротоарите. Фандъкова разгласи, че договорът с компанията ще бъде преустановен. Той включва ремонт и на още едно трасе в столицата и е за общо към 8 млн. лв.. Все още няма публична информация за анулирането му в регистъра на публичните поръчки.

От " Пътища и уреди " припомниха, че неотложно са подхванати " съответни ограничения и за своя сметка в профил положената настилка в зоните на грапавина и асфалтира наново секторите от пътните платна ". Ремонтът на двата булеварда към този момент е завършен.

" Пътища и уреди " ЕАД е с дълготраен опит в строителството, реконструкцията и рехабилитацията на пътища и прилежащата им инфраструктура. Дружеството има запаси за качествено осъществяване на пътни инфраструктурни обекти и е потвърдило това през годините ", оповестиха в петък от компанията.

" Пътища и уреди " ЕАД в никакъв случай не е толерирало и няма да толерира недобри строителни практики ", прибавиха от сдружението.

Преди време Фандъкова разгласи, че поради некачествени поправки ще приключи и различен контракт на компанията - за поддръжка на улиците в няколко квартала на столицата. Същата мярка би трябвало да бъде подхваната и във връзка с " Пътностроителна техника ", която също дава отговор за поддържане на улици.

По-рано през седмицата кметът разгласи, че компании с прекъснати поради неприятно качество контракти, няма да се позволяват до публични поръчки. В същото време тя изясни, че виновност за неприятните поправки евентуално имат обособени чиновници на сдруженията и строители. Фирмите нямали интерес от сходни практики тъй като трябвало да оправят проблемите за своя сметка, от което губят пари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР