Увлечението по игри с насилие в юношеството, не е свързано

...
Увлечението по игри с насилие в юношеството, не е свързано
Коментари Харесай

Измериха връзката между насилието в игрите и агресията


Увлечението по игри с принуждение в юношеството, не е обвързвано с експанзия след 20-годишна възраст
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски учени настояват, че към този момент има изясненост по отношение на връзката сред устрема към принуждение в компютърните игри и експанзията в действителния живот, откакто направиха задълбочено проучване.
още по тематиката
Както се оказа, очарованието от игри с принуждение в юношеството не е обвързвано с нападателно държание след 20-годишна възраст. Но при възрастните връзката е малко по-различна.

Учените са решили да проведат дълготрайно изследване, с цел да схванат по какъв начин очарованието от игрите с принуждение в юношеството може да повлияе на държанието в зрелост, излиза наяве от обява в.

Проучването почнало през 2009 година, когато учените заели 500 тринадесетгодишни младежи за присъединяване в проучванията. В продължение на 10 години те следили младежите, които играли на, Grand Theft Auto, Gears of War и Dead Rising.

Изводът от проучването е, че очарованието от в юношеството не е обвързвано с прояви на експанзия в зрелост. Но в случай че участникът има междинен интерес към игри с принуждение и този интерес не понижава с възрастта, то равнището на експанзия в зрелост е по-високо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР