Уверен съм, че Вашингтон ще остане верен съюзникГенералният секретар на

...
Уверен съм, че Вашингтон ще остане верен съюзникГенералният секретар на
Коментари Харесай

Столтенберг: Не се притеснявам, че Тръмп ще се оттегли от Алианса

Уверен съм, че Вашингтон ще остане правилен съдружник
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счита, че Съединени американски щати надали ще изоставен НАТО, в случай че Доналд Тръмп завоюва президентските избори през ноември. Това сподели той в изявление за.

" Уверен съм, че Вашингтон ще остане правилен съдружник. НАТО е от изгода за Съединените щати. Алиансът основава за тях пазар за отбранителни артикули. " Той също по този начин добави, че работните места в Съединените щати " зависят от износа на оръжие за пазарите в Европа и Канада ".

Столтенберг означи също, че рецензиите на Тръмп към НАТО в действителност не са ориентирани към Алианса, а към обособени страни, които не са съумели да изпълнят обещанието от 2014 година да изразходват 2 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита до 2024 година

„ Важно е да слушате, “ сподели той, тъй като рецензиите от страна на Тръмп „ не са рецензии на НАТО, че не влага задоволително в НАТО “.

„ Китай, Русия, Иран и Северна Корея са все по-единствени “, сподели Столтенберг. „ Заедно те подкопават глобите и натиска, отслабват основаната на щатски долари интернационална финансова система, подхранват войната на Русия в Европа и употребяват провокации пред нашите общества, като тероризъм, разрушителни технологии или миграция. “

Бившият политически шеф на НАТО Фабрис Потие съобщи на 19 януари, че Тръмп към този момент е обсъждал отдръпването на Съединени американски щати от алианса по време на президентството си, „ само че тогава той беше спрян от американската система: Пентагона, Конгреса “. Експертът не изключи, че Тръмп може да се заеме с въпроса за участието на Съединени американски щати в НАТО " с възмездие ".

Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември. На 25 април 2023 година актуалният американски водач Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране. Тръмп разгласи влизането си в предизборната конкуренция през ноември 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР