Увеличението на цените е най-големият проблем. Това заяви министърът на

...
Увеличението на цените е най-големият проблем. Това заяви министърът на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На места спекулата е достигнала 100%

Увеличението на цените е най-големият проблем. Това съобщи министърът на стопанската система Корнелия Нинова пред депутатите от отрасловата комисия. Инфлацията визира всяко семейство, по думите й. Държавата полагала старания да помогне на българските жители.

" Обективният фактор за растежа е войната и интернационалните пазари. И субективни детайли влияели на цените. Наблюдаваме опити за далавера с цените ", сподели министър Нинова. 

" Вижда се един сериозен скок от доставна цена до продажна цена. На места разликата е до 100% ", стана ясно от думите й.

Икономиката се крепи на предложение, търсене и цена, сподели икономическият министър. По отношение на предлагането няма проблеми, има задоволително артикули, успокои Нинова. Увеличава се търсенето в избрани интервали. Истинският проблем е в растежа на цените. Някои желали за 2-3 дни на гърба на народа да натрупат милиони, повтори министърът.

Другата тематика, по която тя дава отговор на депутатите е зърното и продоволствените ресурси в страната.

" Наясно сме какви запаси от зърно ни трябват. 1,1 милиард лева ще се вложат за попълване на запаса до 2023 година А зърното ще се изкупува през стоковата борса ", разяснява тя, съобщи news.bg.

" Няма възбрана за износа от страна на България. Въпреки това през Министерство на земеделието и горите сме уведомили Европейска комисия, че при потребност ще спрем износа.Някои европейски страни към този момент започнаха такива ограничения ", сподели министърът на икономиката
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР