Драгомир Драганов се запозна със състоянието на фериботната площадка при

...
</TD
>Драгомир Драганов се запозна със състоянието на фериботната площадка при
Коментари Харесай

Драгомир Драганов се запозна със състоянието на фериботната площадка при Русе

Драгомир Драганов се срещна със положението на фериботната площадка при Русе, научи Ruse24.bg . Седмица откакто регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов направи ревизия на място на фериботната площадка в прилежащо Гюргево, той ревизира готовността и от българска страна за бързото обновяване на транспортната връзка по вода сред двата града.

Драганов организира работна среща на терен с изпълнителния шеф на Пристанищния комплекс инж. Ивайло Башалов и специалисти, оповестиха от Областната администрация. Областният шеф бе убеден, че са налични всички инфраструктурни и механически условия от българска страна за рестарта на ферибота.

С възобновяването на фериботната линия сред Русе и Гюргево се чака да се облекчи тежкотоварният трафик. Идеята е фериботът да транспортира по към 200 камиона с потенциал от 40 до 45 тона на денонощие в едната посока, като времето за превозване от българската до румънската граница ще е почти час, според от натовареността му.

" Това е доста важен инфраструктурен план, който ще докара до решаването на редица транспортни проблеми и най-много ще облекчи непрекъснатите тапи от камиони от двете страни на моста “, сподели Драганов и съобщи, че доста се надява първите курсове на ферибота да съвпаднат с началото на планувания ремонт на Дунав мост.

Според него по този начин ще се редуцира оптимално неудобството за прекосяване по оборудването, до момента в който текат ремонтни действия, които включват цялостна замяна на асфалтовата настилка, панелите, хидроизолацията, както и слагането на нови ограничаващи системи, маркировка и други.

" Имаме доста добър контакт с румънските управляващи, изключително в прилежащо Гюргево и те фактически вършат всичко допустимо за реализирането на плана. Преди седмица дружно с изпълнителния шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева се срещнах с ръководителя на окръжния съвет Думитру Беяну и той ме увери в безапелационната си поддръжка “, съобщи Драганов.

" Очевидно е, че няма различия сред управляващите от двете страни. Работим в партньорство, само че от румънска страна има още малко спънки, които имам вяра, че ще се преодолеят бързо “, показа още регионалният шеф.

Той уточни, че е нужна и дейна политика на междуправителствено равнище, с цел да се осъществя планът оптимално бързо. През идната седмица се планува Драганов дружно със заместника си Георги Георгиев да проведат среща на високо равнище с представители на политическите кабинети на Министерството на транспорта и известията и Министерството на районното развиване и благоустройството.

Припомняме, че българската страна има подготвеност за действително стартиране на ферибота отпреди близо две години. Пристанищният комплекс е имал даже назначени фрагменти, които заради закъснение на дейностите са били освободени, само че се чака най-скоро те да се върнат на работа и да преминат профилирано образование.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР