Увеличението на МРЗ покрива инфлацията, която е към края на

...
Увеличението на МРЗ покрива инфлацията, която е към края на
Коментари Харесай

Шулева: Увеличението на МРЗ покрива инфлацията до края на декември

Увеличението на МРЗ покрива инфлацията, която е към края на декември, това сподели някогашният вицепремиер и министър на обществената политика Лидия Шулева в студиото на " Денят онлайн " по. Тя сподели, че това, което желаят синдикатите може да бъде реализирано, в случай че имаме ново държавно управление и нов бюджет, с които може да бъде планувана минимална работна заплата.

Шулева изясни, че има обществени заплащания, които зависят от МРЗ. " Това не е вярно, защото заплатата е препоръка за труд, а обществените заплащания нямат общо с осъществяване на труд, с цел да бъдат свързани с нея. Разбира се, те би трябвало да бъдат индексирани. Трябва да се направи различен механизъм за това ", посочи тя.

По нейни думи " клас прослужено време " е архаизъм. Тя счита, че това че човек упражнява специалността си дълго време не значи, че той покачва квалификацията си и противоположното. В другите страни има форма " клас подготовка ", разясни Шулева. " Важно е да подтикваме повишението на квалификацията на хората. Това не става с заплащане % всяка година престой, а с курсове, насърчаване на умения и други ", сподели тя.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР