Увеличение на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал в образователните

...
Увеличение на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал в образователните
Коментари Харесай

Гарантират по-добри условия за работещите в образованието във Варна

Увеличение на самостоятелните работни заплати на непедагогическия личен състав в просветителните институции с не по-малко от 4%, в допълнение заплащане за нощен труд за възпитатели и асистент възпитатели в общежития, и увеличение на средствата за добита подготовка по „ Дефектология “, за работа с деца със специфични просветителни потребности, са част от новите придобивки, контрактувани в подписания анекс към Общинския групов трудов контракт в системата на предучилищното и учебното обучение за интервала 2023-2025 година. За тях се договориха представителите на синдикалните и работодателските организации и Община Варна.

Клаузите в КТД регистрират надграждане на анекса, подписан на национално равнище, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

От отрасловата дирекция напомнят, че работните заплати за непедагогическия личен състав за община Варна към този момент са увеличени с 10% от 1 януари 2023 година с нарастването на минималната работна заплата. В анекса към КТД се планува още сумата за работно облекло на служащите и чиновниците ще бъде увеличена, считано от 1 януари 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР