Увеличават се случаите на морбили у нас, като 21 са

...
Увеличават се случаите на морбили у нас, като 21 са
Коментари Харесай

Заразените с морбили станаха 21

Увеличават се случаите на морбили у нас, като 21 са доказаните заболели, заяви доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.
Извънредни ограничения против разпространяването на заболяването бяха подхванати в Благоевградска област, където са установени най-вече случаи на заболели деца.

В столичната болница „ Света Анна “ бяха настанени някои от болните деца. Всички те не са били имунизирани против морбили.

От РЗИ-Благоевград са съобщили за нови 4 случая на морбили, всички приети в болница през днешния ден в Инфекциозното поделение на МБАЛ - Благоевград. Три от случаите са на деца от Разлог, надлежно на възраст 1 година и 5 м, 1 година и 8 м и 13 година

Децата са били приети в болница в МБАЛ - Разлог с разнообразни диагнози и са били изписани преди да се появят клиничните признаци на първите случаи на морбили, обявени на 14.02.2019 година В момента се изследва имунизационният им статус.

Четвъртият случай е на мъж на 27 година от Разлог, дошъл от Италия преди към седмица с недоволства от висока температура и кашлица. Лекувал се е в домашни условия, само че заради нестихване на признаците, след обзор от общопрактикуващ доктор, е приет в болница със подозрение за морбили. Мъжът е в тежко положение с дихателна непълнота и е преведен в Отделение по анестезиология и интензивно лекуване, оповестява БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР