Увеличават се чужденците, които учат висше образование в България. През

...
Увеличават се чужденците, които учат висше образование в България. През
Коментари Харесай

Над половината студенти по медицина у нас са чужденци

Увеличават се чужденците, които учат висше обучение в България. През образователната 2021-2022 година техният брой е 16 525, което 8,2% от всички студенти в страната. През 2013 година делът им е бил двойно по-малък. Това демонстрират данни от Националната карта на висшето обучение в Република България, която беше обновена с решение на Министерския съвет.
Според документа България е отличник в целия Европейски Съюз по дял на задграничните студенти по медицински специалности. 58,5% от учещите " Медицина " в страната са чужденци. Общият брой на студентите в България е 200 781.
Средният застрахователен приход на излизащите от университетите висшисти в България се е нараснал съвсем двойно за последните 10 години. През 2013 година той е бил 868 лв. на месец, а през тази година е 1646 лв.. Само 2,5% от приключилите висше учебно заведение в страната през последните 5 години в този момент са безработни, а през 2013 година техният дял е бил 4,15%.
Продължава наклонността повече дами да учат виеше обучение. Те са 96 на 100 в направлението " Педагогика ", до момента в който мъжете са над 80% в " Металургия ", " Електротехника, електроника и автоматика ", " Енергетика " и " Машинно инженерство ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР