Увеличава се работата на КПКОНПИ. Това става ясно от разглеждания

...
Увеличава се работата на КПКОНПИ. Това става ясно от разглеждания
Коментари Харесай

КПКОНПИ работи усилено, но пропуснала няколко апартамента

Увеличава се работата на КПКОНПИ . Това излиза наяве от обсъждания от депутатите отчет за активността на комисията за предходната година. Разгледани са с 27 преписки повече спрямо 2018 година Над 9900 лица са тествани . Ръстът на тестваните е с близо 900. Справянето с корупцията не е работа единствено на една комисия, тя минава и през пленарна зала, съобщи ръководителят на комисията Сотир Цацаров.

Работело се с стар Наказателен кодекс. Освен че липсвал апартаментът на предшественика му Пламен Георгиев, в отчета липсвали жилищата на червени депутати . Нека да бъдем справедливи, отчетният отчет не е вестник, изясни Цацаров. Пред депутатите ръководителят на антикорупционния орган изясни още, че разковничето за битка с корупцията не е планът на закон за противодействието на това събитие, предлаган от алените.
 КПКОНПИ с иск за лишаване на имущество на Прокопиеви и някогашен финансов министър
КПКОНПИ с иск за лишаване на имущество на Прокопиеви и някогашен финансов министър

Исковете на Антикорупцията са за над 10 млн. лв.

Той напомни, че е поел комисията в края на годината. Цацаров не приема рецензиите на левицата, че законът в този си тип не работи и се постановат промени в нормативната уредба . В този тип, в случай че законът бъде изменен по този начин, както се упорства от парламентарната съпротива, той отново няма да работи, изясни той. Нямало да има смяна в работата на комисията в случай че ръководителят се назначава от президента.

Похвали за работата на комисията пристигнаха от ГЕРБ. КПКОНПИ работи съществено, от ден на ден кранчета се затварят, съобщи Спас Гърневски . Той регистрира, че за две години след приемане на закона за битка с корупцията в арестите са най-големите олигарси.

За Българска социалистическа партия в отчета на комисията няма разбор и насоки за дейно противопоставяне на корупцията .Никакъв боязън нямам от този закон, показа социалистът Милко Недялков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР