Увеличава се процентът на подмладяване на заразените с коронавирус.Това каза

...
Увеличава се процентът на подмладяване на заразените с коронавирус.Това каза
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Защо е необходимо някой на сила да го затваряме, всеки сам може да вземе решение

 Увеличава се процентът на " подмладяване " на инфектираните с ковид.

Това сподели в " Тази заран " по " БТВ ", доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз. Той изясни, че при децата болестта протича друго.

" През есента имаше деца с хрема, кашлица, общо неразположение и единствено толкоз ", означи доктор Иван Маджаров.

По думите му болестта протича според от особеностите на организма на всяко дете - някои развиват и затруднения.

" Вървим в една относително ритмична посока напред. В съпоставяне с предходната година имаме повече лаборатории, повече кревати за Коронавирус, системата е приспособена, въпреки и натоварена ", изясни ръководителят на БЛС.

" Прави се задоволително, с цел да посрещнем тази рецесия. Миналата година по това време се наложи карантина, тъй като не знаехме какво идва ", означи той.

" Защо е належащо някой на мощ да го затваряме, откакто има задоволително информация за това какво ни заобикаля и всеки може самичък да си вземе решение. Не можем да използван цялостен локдаун, ние сме свободно общество. Не можем да се съпоставяме с Азия и Китай, защото там са напълно разнообразни порядки. Ние не желаеме да живеем в казарма “, разяснява още доктор Маджаров във връзка връщането на ограниченията на национално равнище.

Електронният указател е претрупан, тъй като обществото повярва и реши, че би трябвало да се имунизира, счита още ръководителят на БЛС.

Според него опашки от персонални лекари пред РЗИ не би трябвало да се позволяват.

" Решението е или авансово РЗИ да осведоми персоналните лекари за имунизациите, или самият персонален доктор да се обажда авансово в РЗИ ", предложи доктор Иван Маджаров. 

Според него няма заплаха от странични резултати от  поставената партида на имунизациите на " АстраЗенека ", която краткотрайно е спряна в някои страни.

" Причинно-следствената връзка сред използването на един медикамент и здравословна преживелица по-късно би трябвало да се ревизира. Добрата ваксина е тази, която е сложена ", съобщи ръководителят на БЛС. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР