Увеличава се броят на респираторните заболявания, които не са коронавирус,

...
Увеличава се броят на респираторните заболявания, които не са коронавирус,
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на грип и респираторни заболявания |

Увеличава се броят на респираторните болести, които не са ковид, в това число и на грип през последната седмица в Стара Загора. Това съобщи з БНР ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доктор Слави Славов.

Той заключи и кои са най-честите недоволства:

" По мои усещания признаците са по-рязко начало, по-висока температура, с кашлица, която се появява още първоначално, само че сякаш, тези признаци са по-бързо преходни спрямо коронавирусната зараза. Придружени са с хремa и болки в гърлото. "

Той регистрира и спад в новооткритите случаи на ковид през последните 7 дни в неговата процедура.

По повод бежанската рецесия доктор Славов разяснява, че персоналните лекари нямат огромно присъединяване в здравното им обслужване. Това се дължи и на дребния им брой все още в града.

Сега следва спомагателна работа, която касае имунизационния календар на децата, защото не е ясно какъв брой ще останат в България. Децата на бежанците би трябвало да бъдат ваксинирани по график, направен от РЗИ и по възрастови групи, разяснява доктор Славов.

" В този график ще има представители на общопрактикуващите лекари. Ще бъдат преглеждани всички деца, подлежащи на ваксина и ще бъдат ваксинирани. За тези, които имат имунизационен статус е елементарно, за останалите, които нямат - РЗИ би трябвало да реши, допускам, че ще се ваксинират съгласно възрастовите групи, както е в имунизационният календар на Република България ", сподели общопрактикуващият доктор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР