Увеличава се броят на жертвите, загинали при експлозия на цистерна

...
Увеличава се броят на жертвите, загинали при експлозия на цистерна
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите от експлозията край Йоханесбург

Увеличава се броят на жертвите, починали при детонация на цистерна край Йоханесбург. " Вчера (събота) броят на починалите беше 10 души, а от тази заран към този момент са 15 ", сподели здравният министър на страната Джо Фаала пред кореспонденти в болница " Тамбо Мемориал ", заяви БГНЕС.

Цистерната, пренасяща полутечен нефтен газ (LPG), е попаднала под мост наоколо до болничното заведение и къщите в събота сутринта в Боксбург, източно от Йоханесбург.

По думите на министъра трима чиновници на болничното заведение - две медицински сестри и един водач, са умряли от тежки изгаряния по-късно.

По време на гърмежа са ранени тридесет и седем души. Сред тях са 24 пациенти и 13 членове на личния състав, които са били в отделението за злополуки и незабавни случаи на болничното заведение по време на гърмежа.

 „ Те са получили тежки изгаряния и са били пренасочени към прилежащи лечебни заведения. Други са били ударени от счупено стъкло, а някои са потърпевши, до момента в който са се намирали на паркинга или пред болничното заведение ", съобщи Фаала.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че гърмежът е нанесъл съществени вреди на отделението за злополуки и незабавна помощ и на рентгеновото поделение на болничното заведение, като добави, че покривът също е бил развален.

Цистерната е превозвала 60 000 литра полутечен нефтен газ, който се употребява най-много за готвене и газови печки, и е идвала от югоизточната част на страната.

Вероятно мостът, под който е минавал пътя, е бил прекомерно невисок за подобен камион.

Местни поданици описват за голям трус. „ Израснала съм тук, тъй че незабавно си помислих " Не е обвързвано с минното дело ". Това е по-скоро 6,5 по скалата на Рихтер ", споделя жена пред Агенция Франс Прес. Тя е видяла големи пламъци и когато се обадила на пожарната, те я уверили, че към този момент са на път.

Жан Мари Буйсен чува детонацията рано сутринта, малко след 6:30 ч. " Това е доста печален ден за нашето малко предградие ", на към четиридесет километра източно от Йоханесбург, плаче тази руса жена с дълга коса и пай бретон, на към шейсет години, на няколко крачки от полицията, която загражда мястото на бедствието.

Един от потърпевшите има части асфалт в гърба си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР