Уведомили сме ЦИК за разпломбирането на дефектирали машини и разменяне

...
Уведомили сме ЦИК за разпломбирането на дефектирали машини и разменяне
Коментари Харесай

ОИК Варна алармира ЦИК за разпломбиране на машини

Уведомили сме ЦИК за разпломбирането на дефектирали машини и разменяне на двете флашки вътре от компанията, която поддържа устройствата. Това заяви ръководителят на ОИК – Варна Велин Жеков. По думите му тази процедура е неприемлива.

„ Масово техниците на компанията, която прави поддръжка на машините споделят, че от техния прът център са дали инструкции при тези машинни устройства да се отвори отделението, където са флашките, което е пломбирано и да бъдат разменени местата на флашките, което за нас е неприемливо да се случва “, сподели Жеков.

Основният % от всички сигнали и тъжби през изборния ден, в това число от гласоподаватели, е обвързвана с прекратяване работа на машинни устройства.

Председателят на Общинската изборна комисия Велин Жеков заяви, че от ЦИК са потвърдениосем случая с неработещи машини,но има и още десетки, които още нямат потвърждението от ЦИК, което е наложително.

„ До тук на осем места са спрени машини, само че има и още които са в развой на дотъкмяване на процедурата, тъй като информацията за прекосяване на гласоподаване с хартиени бюлетини би трябвало да мине през ЦИК. Проблемът е, че или изобщо не излизат разписки, машината не е стартирала, ножът който отрязва разписките е развален, оказва се че няма връзка сред слота за слагане на картата и паметта на машината “, изясни Жеков.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР